משתמשים חדשים? נסו להקליד מילת חיפוש וללחוץ "אנטר" (במקום לבחור מרשימת המונחים הנפתחת) ותגלו את שפע אפשרויות החיפוש.

המונחים במילוני האקדמיה (82)

הערך: יַיִן<יין | משקה>
סינון
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן יין משקה כהיל המופק באמצעות התססת תירוש ענבים

    French: vin vin
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן אוֹרְגָּנִי יין אורגני יין שיוּצר על פי תקן אורגני

    French: vin bio vin bio vin organique est également usité
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין בִּכּוּרִים יין ביכורים יין שהופק בשיטות המאפשרות צריכה מידית ללא תקופת הבגרה

    Spanish: joven joven
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן הָגוּן יין הגון יין המיוצר בקפידה וללא הערמה

    French: vin honnête vin honnête qui n'a pas été falsifié
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן וָרֹד יין ורוד רוֹוח רוֹזֶה. יין המיוצר מענבים אדומים שקליפותיהם עברו תסיסה חלקית

    French: rosé rosé

    Italian: rosato rosato

    Spanish: rosado rosado
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין כֶּרֶם יְחִידָנִי יין כרם יחידני יין שהופק מֵחֶלקה אחת של כרם הגדל ומניב בתנאי סביבה אחידים אופייניים לאזור
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן לֹא מְסֻנָּן יין לא מסונן יין שלא הועבר דרך מערכת סינון
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְאֻזָּן יין מאוזן יין שיש בו איזון של טעמיו ומרכיביו
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְבַעְבֵּעַ יין מבעבע רוֹוח מוּסֶה. יין המכיל פחמן דו-חמצני אשר נשאר ביין לאחר תהליך התסיסה הטבעית בבקבוק או במכל

    French: mousseux mousseux forte effervescence; méthode traditionelle, méthode Charmat méthode Charmat
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְבַעְבֵּעַ קַלּוֹת יין מבעבע קלות יין המכיל מעט פחמן דו-חמצני אשר נשאר ביין לאחר תהליך תסיסה

    French: vin pétillant vin pétillant légère effervescence
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מוּגָז יין מוגז יין המכיל פחמן דו-חמצני המוּסף בזמן הבִּקבוק
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין מוּתָג יין מותג רוֹוח: יַיִן גֵּנֵרִי, יַיִן מְעֹרָב. יין זַנִּי או יין מִמְסָךְ אשר הרכבו אינו מצוין בהכרח על גבי התווית
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְחֻזָּק יין מחוזק יין שתכולת הכוהל שבו הועשרה על ידי תוספת כוהל ענבים בעת הייצור
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין מִמְסָךְ יין ממסך רוֹוח בְּלֵנְד. יין המיוצר מזנים שונים
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְסֻנָּן יין מסונן יין שהועבר דרך מערכת סינון
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְעַקְצֵץ יין מעקצץ יין המותיר תחושה של תסיסה קלה טבעית בקצה הלשון; אין זה יין מבעבע

    French: vin perlant vin perlant faible effervescence
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְתֻבָּל יין מתובל יין בעל ניחוחות של תבלינים שונים
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן נוֹשָׁן יין נושן יין שנשמר שנים רבות בתנאים נאותים
    העתק
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן עֶשְׂבּוֹנִי יין עשבוני יין בעל בשומת של פלפל ירוק, דשא קצוץ, או צמח עשבוני אחר
    העתק
    העתק
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין שָׂרָף יין שרף רוֹוח: בְּרֶנְדִּי, יָי"שׁ. נוזל כהיל שנוצר על ידי אידוי וזיקוק של יין
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    מֶלְצַר יַיִן מלצר יין מלצר שתפקידו להגיש את היין ולאחסן אותו

    French: serveur serveur de vin
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    מְשִׁיכַת יַיִן משיכת יין רוֹוח טִירָז'. שאיבה מתונה של היין

    French: tirage tirage
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    מִשְׁקְעֵי יַיִן משקעי יין שיירי חומר ששקע לתחתית הבקבוק או לתחתית המכל
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    נָפַת יַיִן נפת יין אזור יין מוגדר בידי גורם ממשלתי ונתון לתקנון מוקפד של הליכי גידול ענבים ועשיית יין
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    עֲשִׂיַּת יַיִן עשיית יין תהליך שבו הופכים תירוש ליין
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    אוֹצֵר יַיִן אוצר יין רוֹוח סוֹמֶלְיֶה. מומחה (בעל תואר) האחראי ליין במסעדה – רכישתו, אחסונו והגשתו
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    אֹפִי הַיַּיִן אופי היין צירוף הרשמים החושיים מן היין: צבע, ניחוח, טעם ומרקם היין

    French: caractéristiques du vin caractéristiques du vin également profil organoleptique
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    גּוּף הַיַּיִן גוף היין למשל: תחושת יין כְּבַד גוף, תחושת יין קל גוף

    wine body wine body as in: heavy wine body, light wine body
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן בְּצֹבֶר יין בצובר יין שעדיין אינו באריזתו הסופית
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן בְּשָׂמְתִּי יין בשומתי יין שריחותיו הטבעיים מועצמים
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן דּוֹמֵם יין דומם יין ללא בועות (יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם)
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן הָדוּר יין הדור יין מסוגנן, מאוזן ומשרה תחושת איכות ויוקרה
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן וְרַדְרַד יין ורדרד רוֹוח סָמוּק. יין לבן שנעשה מענבים אדומים עם מגע קליפות קצר
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן זַנִּי יין זני יין שרובו או כולו מזן ענבים אחד לפי תקן ידוע
    העתק
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן יָבֵשׁ יין יבש יין שרמת הסוכר השיורי בו נמוכה לפי תקן ידוע
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְבֻקָּר יין מבוקר יין הנמצא בפיקוח של נפת היין
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְבֻשָּׁל יין מבושל יין שפוסטר כדי להכשיר אותו למזיגה בידי גויים

    mevushal wine mevushal wine wine pasteurized for reasons connected to kashrut

    French: vin Mevushal vin Mevushal pasteurisé
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְחֻזָּר יין מחוזר יין שעבר תהליך כימי של חיזור. אופייני לו ריח של ביצים סרוחות, בצל, כרוב כבוש וכדומה, שנוצר בשל תרכובות גופרית
    העתק
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מְמֻתָּק יין ממותק יין מתוק (לפי תקן ידוע) שהוסף לו סוכר
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מֻרְכָּב יין מורכב יין מרובד בטעמים ובניחוחות
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן מָתוֹק יין מתוק יין שמתיקותו מקורה בענבים בהתאם לתקן אזורי
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין נֶקֶז יין נקז היין המתנקז מאליו ללא סחיטה
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן סָגוּר יין סגור יין ששהה תקופה מסוימת בתנאי חוסר אוורור וטעמיו וריחותיו טרם הבשילו
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין סַחַט יין סחט יין שהופק בסחיטת שיירי הענבים בתום התסיסה
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן קְטִיפָתִי יין קטיפתי יין שתחושת הטעימה שלו חלקה כקטיפה
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין קֶרַח יין קרח יין עשוי מענבים שקפאו על הגפן
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יַיִן שֶׁבָּגַר עַל שְׁמָרָיו יין שבגר על שמריו יין שהושארו בו השמרים כדי ליצור בשומת משנית ועוד טעמים
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    יֵין תֶּקֶן יין תקן יין שיוּצר על פי תקנים ארציים או אֲזוריים
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    נְטִיפֵי יַיִן נטיפי יין רוֹוח: רַגְלַיִם, דְּמָעוֹת. נוזלים הנותרים על צדי כוסית היין ומעידים על כהילות גבוהה ועל שיירי גליצרול
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    סוֹכֵן יַיִן סוכן יין אדם או חברה הרוכשים ענבים מֵחלקות אחדות ומוכרים אותם ליקבים. חלק מן הסוכנים אף מייצרים מענבים אלו יינות תחת שמם
    העתק
    יין (תשע"ג, 2012)
    הִתְיַשְּׁנוּת הַיַּיִן התיישנות היין תהליך שהיין נשמר בו לאורך תקופה ומתיישן
    העתק
    כללי (תש"ס, 2000)
    יַיִן רַב-זַנִּי יין רב-זני רווח: יין גנרי; יין יבש או חצי יבש העשוי מעירוב שני זנים של ענבים או יותר
    המונח עודכן במסגרת מילון היין. ראו את המונחים יֵין מִמְסָךְ ויֵין מוּתָג.
    העתק
    כללי (תש"ס, 2000)
    יַיִן זַנִּי יין זני יין יבש או חצי יבש העשוי מזן עיקרי אחד (85% לפחות) ומזן נוסף או מזנים נוספים (15%)
    דלג למונחים דלג החלפת פורמט מונחים