אֱגוֹז-אֲדָמָהאגוז-אדמהקטנית, שתרמיליה מבשילים בּתוֹך האדמה. בּכל תרמיל שני זרעים אוֹ יוֹתר, והם נאכלים קלוּיים; נקראים גם "בָּטְנֵי אֲדָמָה" וּר': בָּטְנִים
שׁוֹקשוק(הבּהמה); החלק העליוֹן של הרגליים האחוֹריוֹת בּבּהמה. (בּפי העם הוּא נקרא "הפּוּלי המנוּקר", על שם שמנקרים (=חוֹתכים) אוֹתוֹ להסיר את החֵלב ואת הגידים, האסוּרים בּאכילה מטעמי כּשרוּת)
שֻׁמְשְׁמִיןשומשמיןזרעי השוּמשוֹם, שמפיקים מהם שמן ("שמן שוּמשְמין"). נוֹהגים גם לזרוֹת אוֹתם על מיני מאפה וּלהתקין מהם מיני מתיקה (בּפי העם: "סוּמסוּם" כּשמוֹ בּערבית)