הקדמה – מטבח
מונחי הכלים והתבשילים
[אין הקדמה]
ההקדמה לקוחה מתוך הערת שוליים לפרסום הראשון של המונחים (משנת תרפ"ט):
מֻנְּחֵי הַמִּטְבָּח, הַכֵּלִים וְהַתַּבְשִילִים
[המונחים] נלקטו וסדרו על ידי הועדה למנחי המטבח, הכלים והתבשילים ליד ועד הלשון העברית בירושלים (א. מ. ליפשיץ, יושב ראש, הרב ש. אסף, ש"י עגנון – חברים) ובהשתתפות חברי־הועד: ח. נ. ביאליק, ד"ר יצחק אפשטין, דוד ילין, ד"ר א. מזיא ויוסף מיוחס.
* * *
הרשימה "מונחי הכלים והתבשילים" עברית–גרמנית (א. כירה וכלי כירה; ב. בשול וכלי בשול; ג. תבשילים ומאכלים; ד. שלחן ועריכתו) פורסמה בלשוננו ה (תרצ"ג), עמ' 195–199.
שתי הרשימות הראשונות פורסמו קודם לכן בלשוננו א (תרפ"ט) עמ' 182–184, והן עודכנו עם פרסומן בשנית.